חג שבועות תמיד היה אחד החגים הכי אהובים עליי, בייחוד אחרי שעברנו לגור בקיבוץ (בהרחבה הקהילתית שלו). זה חג מקסים בקיבוצים בכלל ואצלנו בפרט.
בערב החג תמיד יש פה טקס ביכורים כיפי, בו כל ענף בקיבוץ (יש לול, רפת גדולה, מטע קיווי וכרם ענבים) מספר על מה התחדש בשנה האחרונה , ובסוף הטקס עולים התינוקות שנולדו בשנה האחרונה עם האמהות שלהם לבמה.
בחג הזה אני נהנית במיוחד במטבח. אני אופה ומכינה הרבה דברים טעימים, והשנה החלטתי לשתף אתכם במתכוני המטעמים שהכנתי השנה.
התפריט היה:
· בורקס שבלולים של מיקי
· שטרודל פרומעז של פירגה
· ביסקוויטים עם פרמזן של רוני ונציה
· פוקצ'ה פראית של זושי
· ממרח פסטו ביתי וממרח זיתים אוליביה
· רביולי גבינת עיזים של שטראוס ברוטב עגבניות מיובשות ושמנת
· ספגטי מסולסלים ברוטב מיוחד לילדים
· גבינות – פרמזן, קשקבל ופקורינו
· עוגיות שוקולד צ'יפס רגילות והפוכות
· עוגת גבינה פירורים של יעלה
ולמתכונים!
בורקס שבלולים של מיקי:
הבסיס שלו אבל אני שיניתי הרבה אז ארשום מה שאני עושה.
לוקחת חבילה של 1.5 ק"ג בצק עלים בשני גלילים ומשתמשת באחד.
חבילה אחת של גבינת שמנת 3% או 5% - אני משתמשדת בזיתים אבל ניתן להשתמש בטעמים אחרים...
ביצה אחת+עוד קצת להברשה (תיכף תבינו)
גבינה מגורדת – ניתן לשים צהובה מלוחה ומה שרוצים
חוצים את ה-750 ג' בצק עלים לשני מלבנים , מרדדים כל אחת למלבן גדול פי 1.5 בערך ממה שהיה לפני הרידוד.
מערבבים בקערה ביצה עם גבינת שמנת עד שאחיד.
מורחים במברשת עת הגבינה על שני המלבנים , מפזרים גבינה מגורדת ומגלגלים לרולדה.
מניילנים בניילון נצמד , סוגרים בצדדים כמו סוכריה ומקפיאים.
ניתן להחזיק בפריזר חודשים...
כשרוצים לאפות, מפשירים מעט – בחורף שעה לפני הכנסה לתנור, בקיץ חצי שעה.
פורסים לפרוסות ברוחב ס"מ-ס"מ וחצי, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים מעט ביצה טרופה ומפזרים או שומשום או פרמזן מגורדת או מה שבא...
אופים ב-220 מעלות כ-20 דקות עד שמזהיב ואי אפשר יותר לעמוד בריח...
שטרודל 'פרומעז' - פירגה
רכיבים:
המלית: 2 חבילות גבינת "פרומעז" וזהו.....
את הבצק ללוש ביד:
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 כוס קמח רגיל
100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
6 כפות שומשום
2 כפות שמנת רגילה
80 גרם חמאה מומסת
מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
כאמור ללוש ביד.
לחלק ל-2
לשטח כל חלק על ניר אפיה נפרד.
על כל חלק לשים לאורך גבינת "פרומעז" חצויה לאורכה
זה בדיוק מתאים לאורך השטרודל. (2 חצאים מונחים אחד אחרי השני לאורך.)
החלק החתוך שיהיה כלפי מטה.
מגלגלים לרולדה בעזרת הניר
אחרי הגילגול זורקים את הניר
מניחים על ניר אפיה ואופים בחום 180 מעלות חצי שעה.
אפשר להקפיא בתוך ניר האפיה לפני שאופים.
מתכון מחברה. נטרף בשניות--כדאי להכין מנה כפולה.
וואי וואי איזו השקעה!!! הכל ניראה מעולה ואני בטוחה שגם היה טעים מאוד!!!
השבמחקמבינה שויתרת בסוף על הפשטידה?
כן...גם ככה היה יותר מדי :-P
השבמחקתנוסה פעם אחרת! ותודה, אכן טעים מאוד...והמתכונים מאוד קלים. כדאי לך לנסות!
שומרת את זה לארוחה הבאה:-)
השבמחקiefrat
השבמחקהכל נראה נפלא!!! את השבלולים הייתי מנחסת לעצמי בלבד.
אנחנו אכלנו פסטה פנה, ברוטב רוז'ה. פשטידות: פסטה, קישואים. גרטן תופ"א בשמנת ואורז עם חומוס ברוטב יוגורט. נראה לי שאצלך לא היינו עוברים את הסף...
אפרת, דווקא נראה לי לא רע התפריט...ואצלי אין דבר כזה לא עוברים. מוזמנת תמיד! ותודה...
השבמחק