יום רביעי, 8 ביוני 2011

פוסט חלבי לחג שבועות...בתיאבון! – חלק שני



עוגיות שוקולד צ'יפס - אמירה

רכיבים:
200 גר` חמאה מרוככת
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כוס סוכר
1 כוס סוכר חום
1 ביצה
1 חלמון
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כפית מלח
2 כוסות (שקית) שוקולד צ`יפס
2 כפות חלב

אופן הכנה:
לערבב קמח +מלח+ א. אפיה ולהניח בצד.
בקערת המקסר לשים החמאה+ סוכר לבן+ סוכר חום ולהקציף במהירות בינונית, לאחר כ-2 דקות להוסיף הביצה , החלמון, החלב, והוניל, להמשיך עד שמתאחד.
כשמוכן, לעצור ולהוסיף ידנית את הקמח והשוקולד צ`יפס.
לקרר במקרר 20 דקות.
בעזרת כף גלידה, להניח גושים על תבנית מצופה בניר אפיה, במרחק 3 ס``מ זה מזה.
בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות , לאפות כ-10 דקות
ו ל ה ש ג י ח, כי נשרף בקלות
לקרר , ובתאבון

לעוגיות הפוכות:
להמיר רבע כוס מהקמח בקקאו, ואת השוקולד צ'יפס לשוקולד צ'יפס לבנים.




עוגת גבינה פירורית - יעלה

רכיבים:
חומרים לבצק הבסיס ולפירורים:

2 כוסות קמח תופח (300 גרם)
3 חלמונים קטנים / או 2 גדולים
3 כפות שטוחות סוכר (כוללות : 1 שקית סוכר ווניל)
200 גרם חמאה או מרגרינה

חומרים למלית גבינה-קצפת:

2 חב' גבינת טוב-טעם 3 או 5 אחוז או 500 גרם גבינת אורדה 4.5 אחוז (המתכון הזה לא מתקשה באותה מידה עם גבינות רכות)
2 שמנת מתוקה – רצוי עמידה. 
1 שמנת חמוצה 15 אחוז
1 כוס סוכר (אפשר יותר, לפי טעמכם)
2 שקיות סוכר וניל + כפית תמצית של מקורמיק
אם מכינים רק למבוגרים: מומלץ להוסיף כפית גדושה קליפת לימון טרי מגוררת.

אופן הכנה:
אופן הכנת הבצק:

להכין בצק מכל החומרים ולא ללוש זמן ממושך, ברגע שהבצק התגבש – מפסיקים את  המיקסר/מעבד.

בתבנית עגולה (26 אפשר גם 28 ) או מלבנית בינונית, להניח שני שלישים מהבצק.
בתבנית קטנה יותר, של אינגליש קייק, לשים את השליש שנותר.
אופים בחום של כ-160 מעלות.
כ-20 דקות, או עד שמזהיב ומתחיל להשחים בקצוות. לא לשרוף !
אמנם בנגיעה מרגישים שהבצק רך כשהוא חם, אך אחרי הקירור הוא מתקשה. לא לדאוג !

אופן הכנת המלית:
להתחיל את התהליך מהקצפת השמנת המתוקה (כי זה חוסך כלים) 
להקציף היטב 2 שמנת מתוקה עד שנוצרת קצפת די יציבה, רק אז להוסיף 3 כפות סוכר מתוך הכמות ולהמשיך להקציף עד שהקצפת ממש קשה.
להוציא את הקצפת מקערת המיקסר ולהעביר לקערה אחרת.
לשים בקערת המיקסר את הגבינה, השמנת החמוצה, יתר הסוכר ותמצית הווניל.
לערבב היטב עד שלא מרגישים את הסוכר.
לערבב ביד, בתנועות קיפול עדינות, את הקצפת לתוך תערובת הגבינה.
לשפוך את התערובת מעל בסיס הבצק.
לפורר בידיים את הבצק מהתבנית הקטנה. לפזר אותו מעל קציפת הגבינה, כך שיכסה את כל העוגה.

לעטוף את העוגה, לשמור במקום קר במקרר (לא במקפיא), ללילה.






8 תגובות:

  1. נראים מתכונים טעימים ביותר!אני אוהבת עוגיות שוקו צ'יפב ועוגות גבינה

    השבמחק
  2. נראה טעים ושווה ביותר, אבל למה בדיוק שבוע מיום שהתחלתי דיאטה, למה? ;)
    שימי לב שיש לי מייל חדש.. דיכאון של ממש..

    השבמחק
  3. שווה מאוד...
    מייל חדש? איפה הכתובת?

    השבמחק
  4. זאת הכתובת החדשה! תקליקי עליה

    השבמחק
  5. אני מבינה לאט כנראה...שלחי לי מייל? או מסר בתפוז? או מסרון...משהו?

    השבמחק
  6. iefrat
    שוקולד צ'יפ זו אהבה גדולה אצלנו בבית. בעוגיות, בעוגות, בגלידה...

    עד לאחרונה נהגתי לאפות את "הלבנות" עכשיו - קונים.

    עוגת הגבינה היחידה שנכנסת לפי היא גבינה פירורים, אם לא קצפת יהי שמנת!!!

    חג שמח מאוחר, אפשר?

    השבמחק
  7. ודאי אפשר! אם אוהבים אצלך גבינה פירורים ממליצה לך לנסות את זו. קלה מאוד להכנה ומצוינת.וחג שמח גם לך!

    השבמחק
  8. זה נראה ממש ממש טוב! גם אחרי שבועות זה בא ממש טוב..

    השבמחק